2011. 12. 12.

Estélyekre, bálokra - a Magyar Divatcsarnokból


Tolnai Világlapja, 1924. december 17.

A két Ruttkay édesapja a Hársfa utcában alapította negyven évvel ezelőtt szerény kis üzletét. A szolid, tisztességes kereskedői elveknek, az ernyedetlen munkának eredményeképpen a kis üzlet hamarosan kikerült a forgalmas Rákóczi útra, de rövidesen itt is szűknek bizonyult. Az öreg Ruttkay egyik üzletét a másik után rendezte be, s így – ha több üzlethelyiségben is – de megvetette egy mindenféle cikket árusító áruház alapjait.
Az egy épületben elhelyezett nagy áruház megvalósításának feladata már özvegyére és a legmodernebb kereskedői nevelésben részesült fiaira: Antalra és Pálra várt. Pénzzé tették a szétszórt vagyontárgyakat s megépítették a Rákóczi út egyik legszebb üzletházát, a mai Magyar Divatcsarnok remek épületét. Ebben a hajlékban fejlődött aztán tovább ez a népszerű áruház, mely azonban még mostani negyvenéves jubileumakor is a további fejlődés útján van.
Az áruház növekedésével együtt ívelt egyre feljebb a Ruttkayak kereskedői karrierje. Együtt van a hatalmas vagyon és – nagy szó a mai világban! – nincs adósság. Ez a készpénzért való olcsó vásárlást, ennek folytán az olcsó árusítást s ezzel együtt a közönség újabb meg újabb meghódítását teszi lehetővé.
Ebben van a Magyar Divatcsarnok nagy sikerének és páratlan népszerűségének titka.
És a Ruttkay-család kereskedői elveiben. Ezek az elvek: száz százalékban megtartani azt, amit ígérnek s mindig hálásnak lenni a közönség iránt! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése