2013. 02. 17.

Képek a jégről



Lapunk múltkori számában a korcsolyázóegyesület 25 éves örömünnepe alkalmából tartott jégünnepélyről adtunk értesítést és jelenetes ábrázolást. Most egyes jellemzetes képet mutatunk még be fényképi fölvételek után, melyek a mostani tartós és kemény hidegben különösebben megélénkült jégpálya látogatóit ábrázolják, részint a jégünnepélyen, részint a nemzetközi korcsolyázó verseny alkalmával használt jelmezeikben.

Egyik képünk egy ismert korcsolyázó csoportot ábrázol, melynek tagjai mintegy 100-an egyforma ruházattal az éjszaksarki utazók csapatját mutatták be a jégünnepélyen. Ez pompás látvány volt.

Egy másik képünk a jégünnepélynek fáradhatatlan főrendezőjét, Rohonczy Gidát, tünteti föl vörös hajtókás kanadai jelmezében; a másik kettő a jégünnepély egyes érdekes jelmezes alakjai közül mutat be kettőt.

Postás Milka jelmezében Kirchláchner Margit látható, s a másik kép a legbájosabb kis hattyút, Lülley Etuskát, ki alig négy éves és már részt vett a pompás herczegi kíséretben, mint ügyes korcsolyázó. 

A képek Klösz György műtermében készültek. 
Markó Miklós.

Vasárnapi Ujság, 1895. február 17.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése