2012. 04. 11.

Ellopták az utcza egy részét

Ez Budapest egyik utczájában, az 1848-iki pesti polgármester emlékére elnevezett Rottenbiller-utczában történt, a hol egy nagy darab helyen szépen fölszedték az utczán a fakoczkákból rakott burkolatot, a mi másfél napba került, és szekereken elvitték.

Furcsa az eset. Az utczában az elemi iskola előtt két féle fakoczkákból tettek próbát az utcza burkolására. Az egyik felvidéki bükkfából volt, a másikat osztrák vállalkozó ajánlotta és rakatta le.

Öt év alatt állták a próbát, s most már világos volt, hogy a magyar burkolat jobb, azt nem kellett annyit javítgatni. Ezt a magyar bükkfából készített burkolatot tüntették el.

Április végén egyik délután kocsik álltak meg az iskola előtt és a munkások hozzá fogtak a burkolat felszedéséhez. Estére el is készültek félig vele, és reggel folytatták.

A fakoczkákat kocsin hordták el. A rendőrség mikor észrevette a lopást, kipuhatolta a munkásokat és nyomban le is tartóztatta őket. A vállalkozót azonban, ki a munkásokat felbérelte, még nem sikerült kézrekeríteni. A nyomozást erélyesen folytatják.

1902. április

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése